projekti-1

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

e-uprava

  U želji da unaprijedi svoj odnos prema građanima, da im olakša dobivanje dokumenata i obavljanje poslova u kojima se traži utvrđivanje ili mijenjanje njihova ličnog statusa, Općinska uprava Živinice, osim općih informacija i izvoda iz zakona pruža interaktivne usluge građanima i mogućnost dobivanja zahtjeva za izdavanje dokumenata, pokretanje upravnog postupka, provjeru statusa već pokrenutog postupka kod odgovarajuće općinske službe, direktno obraćanje šefu službe ili načelniku općine i još mnogo toga.

 

Dinamika razvoja i proširivanje usluga koje će se nuditi na ovim stranicama u budućnosti, ovisit će o prilagođavanju propisa koji regulišu ovo područje u skladu sa novonastalim uslovima elektronskog-poslovanja i o primjeni digitalnog potpisa u praksi.

Ovim projektom Općinska uprava potiče cijeli javni sektor i građane na korištenje interneta u svakodnevnom radu i životu. Prednosti uvođenja ovakvih informatičkih rješenja su višestruke, a mogu se svesti na bržu, transparentniju, efikasniju i ne manje važno, jeftiniju uslugu uprave građanima.

 

SESP
Sistem elektronskog obavještavanja o statusu predmeta za koje se vodi upravni postupak


Poštovani građani,
Općina Živinice je uvela sistem za obavještavanje korisnika usluga općine o statusu predmeta/zahtjeva putem SMS poruka i/ili e-maila, kao i online podnošenje zahtjeva za izdavanje uvjerenja.

Na osnovu broja mobitela ili email adrese koju korisnik ostavi prilikom podnošenja zahtjeva za pokretanje upravnog postupka (otvaranje predmeta), prilikom promjene statusa predmeta (riješen, odbijen, uvažen, odbačen, itd..) sistem automatski šalje SMS odnosno email obavijest podnosiocu sa statusom tog predmeta i imenom referenta koji vodi postupak.

Osim dobijanja automatske poruke o rješavanju zahtjeva, možete u bilo koje vrijeme da dobijete informaciju o trenutnom statusu predmeta/zahtjeva slanjem poruke sa brojem svog predmeta putem SMS-a na telefona broj 062 341 225 ili na emaila adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. gdje ćete u naslovu (Subject) e-mail poruke upisati svoj broj predmeta.

 

Informacije o statusu svog predmeta možete zatražiti i putem Web stranice općine: http://opcinazivinice.org/ upisivanjem svoje email adrese i broja predmeta.
Online podnošenje zahtjeva za izdavanje uvjerenja možete zatražiti putem Web stranice općine: http://opcinazivinice.org, u rubrici „e-Uprava“ pod nazivom „Podnošenje zahtjeva“, gdje je neophodno upisati tražene podatke i izabrati traženo uvjerenje sa ponuđene liste, a zatim kliknuti na polje „Pošalji“. Nakon toga na Vašu email adresu će biti poslana potvrda o prijemu zahtjeva. Kada uvjerenje bude izrađeno dobićete obavijest na email ili putem SMS-a ukoliko ste za kontakt telefon ostavili broj Vašeg mobitela. Obavezan je lični dolazak prilikom preuzimanja uvjerenja, uz plaćanje takse (ukoliko je potrebno).

 

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.